donderdag 2 juli 2015

Mens ga nou toch eens bloggen!

Hoe vaak ik dat niet te horen heb gekregen! 'Je moet je expertise laten zien. Het is goed voor je webshop. Je verkopen schieten omhoog.'  Ik wil het allemaal wel aannemen, want een blog schrijven wordt ten zeerste aanbevolen door SEO experts, en die kunnen het natuurlijk weten.

Uiteraard wil ik graag extra aandacht voor mijn webwinkel waar ik een belegde boterham aan wil verdienen (dikker beleg graag, als het even kan). Maar, je zult het misschien niet weten, ik heb het woord 'smoezen' uitgevonden:

·       Bloggen, dat is toch hartstikke veel werk!
·       Jee zeg, waar moet ik het dan over hebben?
·       Wie zit er nou te wachten op nóg een blogger?
·       Expert, ik? Experts werken voor 'Tussen Kunst en Kitsch'.
·       Wat als niemand mijn blog leest of volgt?

Gewoon doen  

Nou én, zeg ik tegen mezelf. Vroeger wist ik ook niets van webshops, nu krijg ik regelmatig complimenten erover. Bovendien schijnt het dat ik vroeger op school al graag opstellen schreef; al weet ik daar zelf overigens niets meer van. Wel weet ik dat ik ooit een poosje verhalen en gedichten schreef, waar ik nu niet meer bij kom. Ze staan allemaal keurig op een floppy, een vintage item nu. Die floppy moet ik openen in Word Perfect voor Windows, dat antieke programma, dus dat kan ik wel vergeten. 

Waarom dan niet het schrijven toch weer eens oppakken?

 Van ons voor jou

Daarom zit ik hier dan en schrijf mijn allereerste blog. Nu, tijdens een hittegolf terwijl mijn vingers bijna met het toetsenbord versmelten. Wat bezielt me?! Maar al schrijvend ontdek ik dat ik het stiekem toch best wel leuk vind. Er vallen me ook al spontaan wat ideeën in voor een volgende blog. Hmmh, zou het dan toch nog iets worden met mij en dat bloggen?

Groetjes Van ons voor jou, Astrid